IPTV: vad det är, hur det används och vilka fördelar och nackdelar det har

IPTV är ganska okänt för många människor i allmänhet och när någon upptäcker denna typ av lösning kan de inte förstå det för bra, inte heller veta om de är säkra och det orsakar många tvivel. Det är därför vi idag kommer att berätta att det är en smart IPTV, fördelar och nackdelar och allt du behöver veta om detta system.

Du kan ha känt IPTV på grund av internet-tv-listor, gratis och betald, eller eftersom vissa operatörer erbjuder sina kanaler och TV-serier via detta system.

Vad är IPTV eller Smart IPTV

IPTV betyder internetprotokoll-TV, dvs. IP-TV, ett annat sätt att sända TV via Internet, som skiljer sig från strömmande plattformar som Netflix eller Amazon Prime Video.

De tv-kanaler som vi alla vet sänds via antenn, satellit eller kabel, även om de också sänds i streaming. IPTV-kanaler vad det gör är att skapa ett privat nätverk mellan den person som sänder dessa kanaler och användaren, så att en del av deras Internet-anslutning används för att sända TV: n.

IPTV utvecklades med hjälp av videoströmningsteknik, det vill säga du behöver inte vänta på att någon form av fil laddas ner för att titta på TV-kanaler, eftersom uppladdningen sker kontinuerligt över Internet.
Skillnaden mellan IPTV och OTT

Ott (över toppen) tjänster är de som sänder via internet i öppen eller betald som kör filer som tidigare laddats på en server. De mest kända är YouTube, Netflix, Amazon Prime Video eller Planet Skräck.

I den här tjänsten väljer du vad du vill titta på och videon laddas upp via internet, det vill säga det är inte en kontinuerlig sändning som om det händer i IPTV, men ibland kan IPTV också användas för att köra tidigare uppladdade videor.

En annan stor skillnad är att ott-tjänsten inte har en tilldelad bandbredd, vilket innebär att dina data och någon annan typ av data som vi har på nätverket är blandade, så kvaliteten på bilden beror mycket på den bandbredd som användaren har.

För närvarande med fiberoptik finns de problem som vi kunde ha tidigare, särskilt latens, inte längre eftersom de hastigheter som uppnås nu gör allt som försvinner.

Det finns så kallade IPTV-box på internet som du kan titta på IPTV-kanaler via streaming via fjärr IPs. Sådana listor kommer i m3u, m3u8 eller W3U filer.

Det finns specifika spelare och program som tillåter oss att använda dessa listor för att titta på TV-kanaler. Det finns gratis listor över öppna kanaler, gratis betalda kanaler och betalningslista med alla typer av kanaler, dvs öppna, betalda och till och med utländska.

Som vi sa finns det specifika program för dessa listor som finns på Internet. Dessa program är närvarande både för mobiltelefoner, såsom Oppo Reno 2, eller tabletter, och även för Smart TV eller enheter för att förvandla vår TV till en smart TV.

Om vi vill använda Internet IPTV listor måste vi vara mycket säker på de som vi kommer att använda eftersom många av de fria som cirkulerar på nätverket kommer med trojaner, spionprogram, reklam följs eller ens kryptovaluta gruvarbetare.

I IPTV att det finns av betalningsnätverket, det kan också hända, men det är sant att det finns flera webbplatser som tar många år och är mycket lite misstänksam mot att ha allt vi har berättat linjer ovan.
Fördelar och nackdelar

En av de fördelar den har är att IPTV har en reserverad bandbredd, så även om vi samtidigt använder tjänsten utför vi en uppgift som kräver många megas, kommer IPTV-tjänsten inte att påverkas. Han har fått de megas tilldelade och han stannar hos dem.

IPTV-systemet som går av dekodrar har vissa fördelar som att kunna spela in flera dagars uppspelning, vända ett program som de kör eller stoppa det för att fortsätta på ett tag. Om du använder IPTV-tjänsten för en lista har du inga av dessa fördelar.

You may also like