5 vikt och massa Gainer biverkningar: Välj din noggrant

När du är fast besluten att vinna vikt och muskelmassa du kan lockas av olika näringstillskott som finns på marknaden. Att ta vikt Gainer kosttillskott är en vanlig och populär sak, särskilt för människor som är underviktig och mager. Men är det okej att ta viktökning kosttillskott för att öka din kroppsmassa? Är https://snorbilligt.se/ bra för smala killar?

Weight Gainer kosttillskott är inte för alla och de är inte riktigt den magiska lösningen för din underviktig problem som tillverkarna av dessa kosttillskott skulle vilja att du tror. Ta vikt Gainer kosttillskott ofta resultera i att få fett i kroppen istället för muskelmassa. Dessa vikt Gainer kosttillskott innehåller kolhydrater, proteiner, och fetter. Beloppen skiljer sig från produkt till produkt. Några av dessa kosttillskott innehåller också grenade aminosyror (BCCAs), kreatin, och andra mineraler. Många av dessa ämnen är inte bra för alla och de kan utlösa allergiska reaktioner och andra biverkningar om de tas olämpligt. I denna artikel, vi kommer att utforska vikt Gainer biverkningar.
Vikt Gainer biverkningar

  1. ohälsosam viktökning

De flesta av viktökning kosttillskott på marknaden innehåller socker för att sockra produkterna. Den främsta orsaken till detta tillägg av överdriven konstgjorda sötningsmedel är att dölja den bittra smaken av dessa viktökning kosttillskott. Det fungerar också som källa till kolhydrater för att hjälpa till i vikt vinner. Socker fungerar som bränsle i vår kropp men problemet med socker är att det är fullt packad med kalorier utan nödvändiga fibrer som någon naturlig socker källa bör ha. Införandet av olika typer av socker ökar kalorivärdet av tillägget. Överskottet kalorier kvar i kroppen efter att brännas genom våra dagliga aktiviteter lagras som fett, vilket leder till viktökning. Emellertid, du skulle inte vilja ett sådant ohälsosamt sätt att viktökning eftersom det kommer från fettet lagras i kroppen i stället för den ökade muskelmassan.

  1. ökad insulin resistens

Insulin är ett viktigt hormon som produceras i levern för att underlätta rötningsprocessen av maten vi äter. När vi tar kolhydrater eller proteiner släpper våra lever insulin för att hjälpa till att smälta maten. Kolhydrater inducerar mer insulin i jämförelse med proteiner. Överdrivet intag av kolhydrater, särskilt socker orsakar kronisk insulinresistens i vår kropp, vilket ökar risken för hjärtsjukdomar, fetma, och diabetes. De flesta av viktökning kosttillskott innehåller en massa kolhydrater som kan göra din kropp mer insulin resistent.

  1. ökad diabetes risk

Att vara i riskzonen för diabetes är en av de mest om vikt Gainer biverkningar. Den främsta orsaken är olika typer av socker som vanligtvis används i viktökning kosttillskott. Innan du tar någon vikt Gainer tillägg, du måste kolla in Näringsfakta av produkten och andelen kalorier som kommer från socker. Vara medveten om många pseudo namn av socker som maltodextrin. I en studie utförd av forskare vid universitetet i Reading, det konstaterades att mängden sockerintag var direkt korrelerad med fett lagring, insulinresistens, och typ 2-diabetes.

  1. leverskada

Levern filtrerar ut gifter som produceras från ämnesomsättningen processen av vår kropp. Överdriven proteiner hämmar den naturliga metaboliska processen av kroppen som sätter extra press på levern. En medicinsk tidskrift publicerad i 2013 av International vetenskaplig forskning meddelanden uppgav att ett extra intag av protein över än den rekommenderade dagliga kostintaget kan orsaka leverskador eller hämma leverfunktionen åtminstone. I själva verket, kronisk leverskada är en av de farligaste biverkningarna av vikt Gainer pulver.

  1. mage & allergiska problem

Mass Gainer kosttillskott kan orsaka sådana effekter som magkramper och svor. Dessa typer av magproblem är ofta kopplade till födoämnesallergier och mat intolerans. Dessa förekommer i många användare som en reaktion på vassle eller sojaprotein eller aminosyror. Människor som är laktosintoleranta kan inte ta kasein och vassle mjölkproteiner som deras tarmar skapa en betydande mängd gas i jäsningsprocessen. Om de tar laktos protein de vanligtvis lider av magkramper eller flatulens.

Om du är laktosintoleranta eller om du har någon form av allergi är det rekommenderat att du noggrant kolla innehållet i tillägget du tar. Om du fortfarande har några allergiska reaktioner eller några andra biverkningar kan det vara klokt att sluta ta kosttillskott och rådgöra med din läkare.

You may also like